Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Glutamine: De sleutel tot genezing van PDS.

Een blog over Glutamine en de voordelen ervan voor mensen met PDS: Prikkelbare Darm Syndroom.

 Voor mensen die lijden aan PDS kan het vinden van een oplossing een lange en frustrerende weg zijn. Gelukkig is het gebruik van glutamine supplementen een steeds populairdere oplossing geworden in de zoektocht naar verbetering. Glutamine is een aminozuur dat van nature in ons lichaam voorkomt en helpt de spijsvertering te reguleren, ontstekingen te verminderen en gezonde cellen in ons spijsverteringskanaal weer op te bouwen.

In deze blogpost bespreken we de voordelen van het gebruik van een glutaminesupplement voor PDS-patiënten, en geven we informatie over hoe u ermee kunt beginnen. We bespreken ook enkele mogelijke bijwerkingen van het gebruik van glutamine.

 Wat is PDS?

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende en steeds meer erkende maag-darm (GI) aandoening. Het treft tot 11 procent van de bevolking en is een van de meest voorkomende oorzaken dat mensen medische hulp zoeken. Het wordt gekenmerkt door terugkerende buikpijn, een opgeblazen gevoel, veranderingen in de stoelgang en soms andere gastro-intestinale symptomen zoals misselijkheid of brandend maagzuur. PDS kan een aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks leven en de levenskwaliteit.

Mensen met PDS kunnen last hebben van constipatie, diarree, of afwisselende perioden van constipatie en diarree. PDS is niet hetzelfde als inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, ziekten die ontstekingen en schade aan de darmen kunnen veroorzaken. 

Sommige mensen met PDS moeten hun dieet, lichaamsbeweging en stressniveau aanpassen. Sommige mensen moeten ook medicijnen nemen om de symptomen van PDS te verlichten.

Allereerst: Wat is Glutamine?

Glutamine is een aminozuur dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Het is betrokken bij veel biochemische processen, waaronder de vorming van eiwitten en de regulering van de stikstofniveaus in het lichaam.

Het is de belangrijkste brandstofbron voor de darmcellen, en het helpt de darmwand te herstellen en te genezen. Glutamine helpt ook bij het reguleren van de darmbewegingen, en is effectief gebleken bij de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

Symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom

De meest voorkomende symptomen van PDS zijn buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie en diarree. PDS kan een zeer slopende aandoening zijn, maar er bestaan behandelingen die de symptomen kunnen verminderen..

Hoe verbetert Glutamine de spijsvertering?

Het Prikkelbare Darm Syndroom is een veel voorkomende spijsverteringsstoornis die wereldwijd miljoenen mensen treft. Hoewel er geen genezing is voor PDS, zijn er behandelingen die kunnen helpen de symptomen te verlichten. Eén zo'n behandeling is glutamine, een aminozuur waarvan is aangetoond dat het de spijsvertering verbetert bij mensen met PDS. 

Hier zijn 5 manieren waarop glutamine de spijsvertering kan verbeteren voor mensen met PDS: 

 1. Helpt het slijmvlies van de darm te genezen.
 2. Vermindert ontstekingen in de darm.
 3. Helpt de bacteriën in de darm in balans te brengen.
 4. Versterkt het immuunsysteem.
 5. Helpt stress en angst te verlichten.

Als u lijdt aan PDS, bespreek dan met uw arts of glutamine geschikt voor u kan zijn. 

De rol van voeding bij het aanvullen met Glutamine voor verlichting van PDS

Veel studies hebben aangetoond dat het voedsel dat we eten een grote invloed kan hebben op onze algehele gezondheid en welzijn. Een evenwichtige voeding aangevuld met glutamine, een aminozuur, kan helpen om PDS-symptomen te verminderen en verlichting van deze aandoening te bieden.

Er zijn verschillende manieren om glutamine in uw dieet op te nemen. U kunt glutamine-supplementen nemen, of u kunt voedsel eten dat veel glutamine bevat. Enkele van de beste bronnen van glutamine zijn bottenbouillon, kip, vis en eieren.

Wat zijn de voordelen van een glutaminesupplement voor mensen met PDS?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop glutamine kan helpen om PDS symptomen te verlichten.

 1. Ten eerste kan glutamine het immuunsysteem stimuleren. Dit is belangrijk omdat PDS vaak wordt geprikkeld door een infectie of een stressfactor in het lichaam. Door een glutaminesupplement te nemen, kunt u de kans op het prikkelen van een PDS-opflakkering verminderen.
 2. Ten tweede kan glutamine helpen ontstekingen in de darmen te verminderen. Dit kan op zijn beurt de pijn en andere symptomen van PDS helpen verminderen. Ten derde kan glutamine helpen gezonde darmbacteriën te bevorderen. Dit is belangrijk omdat onevenwichtigheden in de darmbacteriën in verband worden gebracht met PDS.
 3. Ten slotte kan glutamine helpen de productie van slijm in de darm te verhogen, wat kan helpen de darm te beschermen tegen schade4.    

Wat zijn de bijwerkingen van een Glutamine supplement om PDS te behandelen?

Glutamine is een aminozuur dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Het zit ook in veel voedingsmiddelen, zoals vlees, zuivelproducten en bonen. Glutamine supplementen worden soms ingenomen om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder prikkelbare darm syndroom (PDS). 

Hoewel glutamine supplementen over het algemeen veilig zijn, zijn er een paar potentiële bijwerkingen waar u zich bewust van moet zijn. Deze omvatten: 

 • Maagpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid

Als u een van deze bijwerkingen ervaart na inname van een glutamine supplement, stop dan met het gebruik en bespreek dit  met uw arts. 

Hoe te weten of u een glutamine moet nemen voor verlichting van PDS

Glutamine wordt vaak genomen als supplement om te helpen bij aandoeningen als PDS, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Sommige studies hebben aangetoond dat glutamine kan helpen de ontsteking in de darm te verminderen, wat kan leiden tot verlichting van de symptomen. Bovendien kan glutamine helpen de darmwand te genezen en de darmbarrièrefunctie te verbeteren.

Als u overweegt een glutaminesupplement te nemen, praat dan eerst met uw arts om te zien of het voor u geschikt is. Die kan u helpen de mogelijke risico's en voordelen af te wegen om te zien of glutamine voor u een goede optie is. 

Glutamine In Recover-Me

Glutamine is een belangrijk ingrediënt in de formule van Recover-Me, glutamine, wordt ook in de spieren wordt aangemaakt en door het bloed gedistribueerd naar organen die het nodig hebben. Het is een voorwaardelijk essentieel aminozuur, wat betekent dat het lichaam normaal gesproken genoeg kan maken om aan zijn metabolische behoeften te voldoen.

Maar in tijden van extreme stress kan uw lichaam meer glutamine nodig hebben dan het kan aanmaken - het meeste daarvan wordt opgeslagen in de spieren, gevolgd door de longen waarin veel glutamine wordt geproduceerd. Het probleem hier is dat slechts 20% van de glutamine wordt geabsorbeerd, terwijl 80% wordt uitgestoten als afval (dat is waarom sommige mensen diarree ervaren als ze beginnen met Glutamine).

Recover-Me lost dit probleem op - het verbindt verschillende aminozuren (zoals L-glutamine) met isolmaltulose om de absorptie te verlengen, terwijl het laag blijft op de glycemische index; wat betekent dat het een geschikt supplement is voor na de training, terwijl het nog steeds minder koolhydraten bevat dan sommige andere supplementen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Om Recover-Me te kopen voor de behandeling van uw PDS , klik hier!

Voor meer informatie klik op de onderstaande links

Glutamine Supplement | Veroudering Vertragen | Beter Immuunsysteem 


Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.